Olutmyllyllä…

Olemme ylpeitä vastuullisuusteoistamme ja kuljemme kohti parempaa ja kestävämpää huomista. Pyrimme toteuttamaan tekoja ja arvoja jokaisesta kestävän kehityksen kategoriasta, ekologisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta. Arvoissamme näkyy vahvasti kotimaisuus, laatu ja kiertotalous.

Panimoliitossa…

“Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset kantavat yhteiskuntavastuun niin sosiaalisten kysymysten kohdalla kuin ympäristöasioissakin. Panimoteollisuus on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteeseen ja vastuulliseen tuotteiden mainontaan ja markkinointiin.” – Panimoliitto

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Olutmylly…

 YK hyväksyi kestävän kehityksen tavoitteet vuonna 2015 yleismaailmallisena toimintakehotuksena köyhyyden lopettamiseksi, planeetan suojelemiseksi ja sen varmistamiseksi, että vuoteen 2030 mennessä kaikki ihmiset nauttivat rauhasta ja hyvinvoinnista.

Myös me Olutmyllyllä sitoudumme työskentelemään näiden tärkeiden tavoitteiden saavuttamiseksi ja olemmekin listanneet alle esimerkkejä teoista, joita olemme toteuttaneet tavotteiden saralta.

Säästämme vettä tuotannossamme

Jokaista tuotettua olutlitraa kohti käytämme prosessissamme vain 2,4 litraa vettä yhtä valmista olutlitraa kohden. Tämä on vähemmän kuin Suomen keskiarvo, joka on 2,5 litraa per olutlitra.

Tähän tavoitteeseen olemme päässeet esimerkiksi itserakentamamme pesulaitteiston avulla, joka kierrättää pesuvettä.

Edistämme mäskin hyödyntämistä

Oluen tuotannossa syntyy sivutuotteena mallasjäännöstä eli mäskiä, joka pääasiassa menee biokaasun tuotantoon Forssassa. Kuitu- ja proteiinipitoista mäskiä kannattaisi kuitenkin hyödyntää enemmän elintarvikkeissa, vaikkapa energiapatukoissa. Mäskiä voi käyttää myös eläinten rehuna tai maanparannusaineena. Ilmoitamme OlutMyllyn mallasjäännöksestä Materiaalitorilla.

Kuluttettu vesi vuosittain

2020

2021

156 tuhatta litraa

2022

2023

Mäskin Jatkokäyttö prosentteina

Rehuksi

30%

Maanparannukseen

35%

Energiaksi

35%

Syntyvän sekajätteen määrä vuosittain

2020

2021

6000 litraa

2022

2023

Uusiutuvan energian kulutus vuodessa

2020

2021

1284 kWh

2022

noin 10000kwh

2023

Jaamme Panimoliiton vastuullisuusarvot

Olemme Panimoliiton jäsen ja jaamme samat vastuullisuusarvot. Panimoliitto on lanseerannut tunnuksen kohtuullisesti.fi, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa vastuullisesta ja kohtuullisesta alkoholinkäytöstä.

Teemme paikallista yhteistyötä

Teemme paljon yhteistyötä toisten paikallisten pienten ja suurten yritysten kanssa! Olemme myös mukana Kestävä RuokaHäme-hankkeessa, jonka kautta teemme yhteistyötä myös esimerkiksi Hämeen Ammattikorkeakoulun kanssa.

Pidämme työturvallisuutta ja -hyvinvointia tärkeinä

Olemme teettäneet työhyvinvointikartoituksen viiden vuoden ajanjaksolle (työterveyslääkärin ja -hoitajan käynti ja työergonomian arviointi). Myös työturvallisuus on kartoitettu viidelle vuodelle.

Olemme pieni kotimainen panimo

Taloustilanteemme on vakaa eikä se perustu velkaantumiselle. Pyrimme kestävään talouskasvuun. Pyrimme korkeaan kotimaisuusasteeseen.

Keräämme lahjoituksia hyväntekeväisyyteen

Olimme vuonna 2022 mukana Craft Beer Aid- tempauksessa, jossa kerättiin rahaa Punaisen ristin katastrofirahastoon

Käytämme sähköä, joka on tuotettu uusiutuvalla energialla

https://www.forssanenergia.fi/sahkon-alkupera/

LO Kiinteistöt on asentanut 2023 Yrittäjänkaari 17 katolle aurinkovoimalan tuottamaan sähköä Yrittäjänkaaren toimitiloihimme.

Otamme mielellämme vastaan asiakkaiden ehdotuksia kestävyytemme ja tuotteidemme parantamiseen!